TANIA SCHROEYERS

GOESTING OM HET VERSCHIL TE MAKEN

TUINARCHITECT

PARTNER VOOR UW TUIN

Als tuinarchitect vind ik een persoonlijk contact tussen klant en mezelf heel belangrijk. Als ontwerper tracht je immers een antwoord te bieden op zowel de verbale, als de non-verbale wensen van je klant. Zoeken wat mensen willen of bedoelen, gaat verder dan woorden. Dit bekom je door in de klant zijn leefwereld te treden. Je voelt wat er speelt. Je merkt meer op dan er soms gezegd wordt. Vandaar dat een goede samenwerking vertrekt van een onderling vertrouwen. Er moet als het ware een klik zijn tussen mezelf en de klant. Uit ervaring weet ik dat dit vertrouwen in combinatie met een duidelijke communicatie leidt tot het gewenste resultaat met voldoening voor beide partijen.

TANIA SCHROEYERS

TUINARCHITECT MET PASSIE

Ik ga voor voldoening. Een tevreden klant is goud waard! Elk ontwerp, elke tuinrealisatie geeft me nog steeds een kick wanneer ik een klant kan verrassen.

Ik doe mijn werk als tuinarchitect enorm graag. Het werk bundelt mijn voorliefde voor tekenen, rekenen, composities samenstellen en biedt mij elke dag weer de uitdaging om tuinproblemen op te lossen! Met ondertussen 20 jaar ervaring op de teller in zowel tekenwerk als tuinaanleg en -onderhoud heb ik in 2017 de sprong gewaagd om in eigen naam mijn onafhankelijke diensten als landschapsarchitect aan te bieden. En ik heb me die beslissing nog geen moment beklaagd.

Tuinarchitectenbureau Tai’s Creative is mijn nieuw project en I love it!

GEDIPLOMEERD

Tuinarchitect is geen erkend beroep en er is dus spijtig genoeg geen vakbescherming. Iedereen mag de term gebruiken. Een gediplomeerd tuinarchitect geeft echter wel een garantie op kennis en kunde en maakt zo het verschil!

Ik volgde een 3jarige theoretische opleiding in Horteco Vilvoorde. 20jaar praktijkervaring bij tuinaanleg en -onderhoud zorgden ervoor dat kennis werd omgezet in kunde. Bijscholingen via beroepsverenigingen en fabrikanten zorgen ervoor dat dit voor mij een permanent leerproces blijft.

Hoe evolueert het denkproces van een tuinplan tot een realisatie. Hoe wordt een gerealiseerd tuinplan bewaard en begeleid tot een volgroeide tuin. Hoe kan ik ervoor zorgen dat een volgroeide tuin de tand des tijds correct kan doorstaan.

Ik heb de bijkomende avondopleiding gerechtsdeskundige aan de UGent met succes beëindigd om te kunnen bemiddelen en adviseren in geschillen die verband houden met de tuin. Conflicten tussen de overheid en burgers (bouwvoorschriften worden steeds strenger!) of burgers onderling.

TUINARCHITECTUUR

MIJN VISIE

Het tuinontwerp en de uitvoering ervan zijn twee verschillende onderdelen om tot een tuinrealisatie te komen.

Beiden zijn nodig. Het ontwerp bestaat uit tekeningen die op vele manieren en met verschillende materialen voor verschillende budgetten kunnen uitgevoerd worden. Tijdens zo’n uitvoering wordt het tuinplan omgezet in de tuinrealisatie. Hiervoor zijn offertes nodig die steeds een zoektocht zijn waarbij prijs en kwaliteit in balans moeten liggen met een vooropgesteld budget in het achterhoofd.

De eerste vragen die u zichzelf dus dient te stellen zijn:

● Wat wil ik?
● Wat wil ik ervoor betalen?
● Realisatie in één keer of in fases?

Daarna kan u op zoek gaan of dit haalbaar is voor de gevraagde prijs/kwaliteit. Het tuinontwerp is dus steeds het vertrekpunt en die manier van werken is fundamenteel anders dan bij tuinaannemers. Voor mij is het belangrijk om op de juiste manier samen te werken. De situatie en de wensen/vragen/problemen van de klant afwegen tegenover de mogelijkheden/oplossingen om dan het juiste voor te stellen zodat de klant niet verloren loopt in het overaanbod dat de markt en het internet nu biedt.

UITVOERING

Ik pas in de tuinarchitectuur toe wat in de woningbouw courant is: naast het tuinontwerp verzorg ik ook geheel of gedeeltelijk de coördinatie van de uitvoering. Zo hoef je als klant niet zelf aannemers te contacteren en de werken te overzien. Daarnaast bied ik ook ondersteuning voor de uitvoering voor wie zelf aan de slag wil. Het tuinontwerp en de offertes die er eventueel op volgen zijn twee verschillende onderdelen om tot een tuinrealisatie te komen. Beide zijn nodig maar niet noodzakelijk bij hetzelfde bedrijf te nemen. Sommige klanten maken er een sport van een massa offertes op te vragen zonder alle randvoorwaarden in het achterhoofd te houden. De eerste vraag zou moeten zijn; wat wil ik qua kwaliteit, materiaalkeuze en wat wil ik eraan geven. Daarna kan de klant op zoek gaan of die twee met elkaar te verzoenen zijn. Deze vragen staan los van het tuinontwerp maar zijn wel heel belangrijk.

GEPERSONALISEERD

Een prijsofferte laten aansluiten bij een budget is vaak niet moeilijk maar de gewenste kwaliteit voor materiaal en uitvoering komen dan snel in het gedrang. En net dat vind ik te belangrijk om klanten er niet op te wijzen. Voor mij is het belangrijk om op de juiste basis samen te werken om zo een tevreden klant te bekomen die jaren later nog steeds tevreden is met zijn keuzes. Vandaar het duidelijk onderscheid tussen een tuinontwerp (tekeningen die op vele manieren en met vele materialen kunnen uitgevoerd worden) en de offertes gebaseerd op datzelfde tuinplan. Ik geef adviezen maar kan geen knopen doorhakken op het vlak van budget en investering. Sommigen werken met vaste prijzen maar voor mij is elke klant anders en is het opmaken van een tuinontwerp en de eventuele offertes telkens weer van nul beginnen. Het juiste voorstellen zodat de klant niet verloren loopt in het overaanbod op internet. Een klant die waar voor zijn geld wil, verdient een eerlijk en doordacht antwoord. Een offerte opmaken/opvragen is onderdeel van mijn werk en neem ik steeds weer ernstig om de klant de juiste gepersonaliseerde adviezen en prijzen op maat te geven.

TUINARCHITECT PRIJS

GRATIS

De markt wordt overspoeld door 'gratis' doch niemand werkt gratis! Het berekenen van een volledige tuin met alle gewenste onderdelen kan soms enkele dagen in beslag nemen en dit cruciaal deel van mijn werk kan ik jammer genoeg niet gratis aanbieden. Na 20+ jaar praktijkervaring bij zowel het tekenen van tuinplannen als bij het adviseren en berekenen van totaalprojecten weet ik wat ik kan bieden. U als klant beslist wat u bij mij besteld; enkel tuinplan of een tuinontwerp met offertes en mogelijke coördinatie van de uitvoering. Inspiratie kan u vinden in mijn portfolio.

/* End ksy-main-container-content */